Op Leuken is Sambaband As Arraias een bekende naam. Al een paar jaar luisteren zij de Sint Maartens familieoptocht in november op met hun aanstekelijke muziek.

Zuid-Amerikaanse muziek is populair in Nederland. Bandleider van As Arraias, Danny Ackermans, hoorde dat een echte grote artiest uit Colombia, Homero Cortes, naar Europa komt en workshops gaat geven. Homero is de oprichter en bandleider van Aainjaa, een sambaband van wereldfaam – ze spelen echt overal. Helaas zijn ze in Nederland niet erg bekend, maar de bandleden van As Arraias zijn fan.

Na heel wat geregel heeft de percussiegroep het voor elkaar gekregen dat Homero Cortes naar Weert komt om een vier uur durende workshop te geven. De bandleden kijken er enorm naar uit en nodigen iedereen die geïnteresseerd is uit om mee te doen.

De workshop is erop gericht het niveau van alle deelnemers naar een hoger niveau te tillen en vindt plaats op zaterdag 23 maart van 13.00 tot 17.00 uur in de zaal van Café-Zaal de Hook, aan de Biest 112 in Weert.

Aanmelden
Ben je enthousiast geworden, meld je dan uiterlijk woensdag 20 maart 2024 aan via www.asarraias.nl/contact. Er is plek voor maximaal 40 deelnemers. De kosten voor de workshop bedragen € 5,-. Je mag uiteraard je eigen samba-instrument meenemen, maar heb je die niet dan kun je er eentje lenen van As Arraias.

As Arraias
Als je enthousiast bent geworden en zin hebt om meer te leren, meld je dan ook gerust via www.asarraias.nl/contact. Er is altijd ruimte voor meer As Arraias-leden en de eerste drie maanden kun je zonder verplichtingen proefdraaien.

Ook als je niet aanwezig kunt zijn bij de workshop op zaterdag, ben je altijd welkom om eens te komen kijken op een repetitieavond. De percussiegroep repeteert elke dinsdag vanaf 20.00 in de zaal van Café-zaal De Hook.