Het duurt allemaal wat langer dan verwacht. Vooral de natte weersomstandigheden hebben de werkzaamheden vertraagd, zowel bij de saneringen van gas en waterleidingen als bij de bestrating rondom Friezenstraat en Beemdenstraat/Achterstestraat. Maar er zit nu schot in. Nog even geduld.

De werkzaamheden voor de saneringen van de gas en waterleidingen vordert en zal de overlast hierin grotendeels gaan minderen in de wijk.

Wat betreft de werkzaamheden van Enexis (gas) zijn de werkzaamheden zover gereed, op enkele zaken na als herstel e.d.  Daarnaast staan er alleen nog werkzaamheden gepland op een gedeelte Roermondseweg. Dit is provinciaal en zal weinig tot geen impact hebben in de wijk.

De WML heeft nog werkzaamheden op de Batavierenstraat en zal door de tijd op bepaalde locaties nog waterleidingen moeten koppelen. (Galiershof 1, Keltenstraat 1, Tromplaan 104) . Aansluitend zullen de huisaansluitingen door de wijk omgezet worden op de nieuwe waterleidingen.

Als laatste zullen dan de laatste koppelingen gemaakt worden in het waterleidingnet en daarmee de oude leidingen vervallen. Wanneer mogelijk wordt ook de opslag verwijderd en alles opgeruimd.

Aansluitend en in de tussenliggende tijd zullen ook nog de benodigde herstelwerkzaamheden plaatsvinden waar nodig aan het straatwerk.

Bestrating Nieuwbouw Friezenstraat/Voorstestraat/Middelstestraat


Laatste werkzaamheden aan Beemdenstraat – wat zullen de omwonenden blij zijn!