Vanochtend heeft het bestuur van de wijkraad kennisgemaakt met twee van de vier wijkagenten van Leuken, namelijk Sander Cornelissen en Bram Kurvers. Over het algemeen ervaren zij onze wijk als vrij rustig. Natuurlijk zijn er op Leuken wel een paar sociale plekken waar hun aandacht regelmatig naar uitgaat.

Het gebied van onze wijkagenten is redelijk groot. Sander en Bram en hun collega’s Jos Geerts en Don Hofman zijn verantwoordelijk voor Weert Noord en Oost, Stramproy, Tungelroy, Altweerterheide en Swartbroek. Een gebied met zo’n 33.000 inwoners.

We spraken over onderwerpen als parkeren, te hard rijden, overlast van jeugd, bij wie moet ik zijn voor mijn probleem of klacht. Het melden van klachten heeft wel degelijk effect. Wel is het zo dat de politie ‘informatie gedreven werkt’. Dat betekent dat ze niet op ieder klacht (kunnen) ingaan. Afhankelijk van hun werkdruk en de frequentie van klachten over een bepaald onderwerp worden prioriteiten gesteld. Dus als er over een bepaald probleem meerdere klachten worden ingediend is er meer kans dat deze wordt opgepakt, dan wanneer maar één melding over hetzelfde onderwerp komt.

Bij wie moet je zijn als je een klacht/melding hebt:

  • Voor criminaliteit en onveilige situaties
    – in acute gevallen dePolitie te bereiken via 112;
    – voor minder dringende gevallen 0900 8844.
  • Voor spoedeisende klachten zoals geluidsoverlast of stankoverlastkun je het beste de milieuklachtentelefoon bellen. Telefoonnummer: (0495) 57 50 00. Dit nummer is ook buiten kantooruren bereikbaar.
  • Overlast en klachten over de leefbaarheid/woonomgeving
    Bij de gemeente/BOA’s– via de gemeente; zie onderstaand hoe je de melding* digitaal kunt doen.

Uiteraard vindt er ook veel kruisbestuiving plaats, waarbij ook PuntWelzijn een rol kan spelen.

Maak kennis met
Voor de zomervakantie organiseert wijkraad Leuken een ‘veiligheidsplein’ voor alle wijkbewoners. Hier zullen alle partijen die voor onze veiligheid en leefbaarheid verantwoordelijk zijn, aanwezig zijn. Iedereen kan daar kennis maken met o.a. onze wijkagent(en), wijk-BOA(’s), jongeren en ouderen werker(s), buurtpreventie coördinator, wijkraad en daar zijn/haar vragen stellen.

Je hoort er binnenkort meer over.

*Meldingen over losse stoeptegels, kapot wegdek, niet werkende lantaarnpaal, enz. kun je  rechtstreeks doen bij de gemeente: via de website https://www.weert.nl/melding

Óf via de BUITENBETER app.

Deze app is heel handig, je moet je wel aanmelden maar dan is een melding maken heel simpel. Deze app werkt in heel Nederland. Via jouw locatie stuurt de app het gebrek naar de verantwoordelijke gemeente, dus ook in Weert.