Recent hebben zich twee incidenten voorgedaan waarbij de straat of stoep is verzakt. Vermoedelijk wordt dit veroorzaakt door de slechte toestand van de riolering. Gelukkig waren er alerte wijkbewoners die adequaat hebben gereageerd zodat er geen ongelukken zijn gebeurd. Het is bekend bij de gemeente Weert dat de riolering op Leuken aan vervanging toe is. Dit is een kostbare en tijdrovende operatie. Helaas is nog niet bekend wanneer dit wordt ingepland.

Sinkhole in de wijk
Op 3 mei hebben buurtbewoners op de Middelstestraat voorkomen dat er iemand letterlijk door de grond zou zakken. Zij merkten middenin het wegdek een gat op en kwamen direct in actie.

Met lint en auto’s zetten de buurtbewoners de directe omgeving van het zogenaamde ‘sinkhole’ af en informeerden daarna de hulpdiensten. De gemeente heeft de weg afgezet tussen de kruisingen met de Achterstestraat en Klein Leuken en een aannemer ingeschakeld om het wegdek te repareren.

Het sinkhole heeft onder het wegdek een grootte van zeker 2 bij 2 meter, met een diepte van 40 centimeter.

Lees verder op Weertdegekste

Verzakte tegel Galliërshof
Begin mei is er door een wijkbewoonster melding gemaakt bij de gemeente van weggezakte tegels op de Galliërshof.
Na melding maken bij de gemeente bij de buitendienst was er binnen 15 min. Iemand ter plekke. Er bleken vier tegels zonder zand te liggen. Zijn conclusie was al snel dat de riolering kapot was. Voor nu hebben ze zand toegevoegd en de tegels teruggelegd.

Melden heeft zin!
Ziet u ook een gat in de weg of weggezakte stoeptegels? Meld dit dan bij de gemeente via hun website, of bel in urgente gevallen.
Buiten openingstijden kan altijd gebeld worden voor belangrijke zaken voor de buitendienst.

Alle informatie en telefoonnummers vind je op:
https://www.weert.nl/melding