Op een stralende zaterdag onthulde wethouder Lizbeth Steinbach met een paar kinderen het mega spandoek met kindertekeningen achter de afvalcontainers. Daarna tapte zij de eerste glaasjes gezond water uit het watertappunt. Met een ijsje en een potje jeu de boules op de nieuwe duurzame baan kon de ochtend niet meer kapot.

Alsof we het hadden afgesproken, al vroeg op deze zaterdagochtend lag er veel afval naast de containers. Het spandoek, met zijn prikkelende kindertekeningen en het dankwoord van de inwoners van Leuken, moet de afvalbrengers aanmoedigen afval IN en niet NAAST de containers te deponeren. Past het niet in de container dan is het de bedoeling dat je een andere keer terugkomt of het naar de Milieustraat brengt.

Trots gaven Roel en Simone de wethouder een rondleiding over het Luuëkerpârk: langs de speeltoestellen, crossbaan, insectenhotels, het Victor Goumans Beweegzone, hondenuitlaatplek en de bijna 100 moestuintjes. In het voorjaar is het park op z’n mooist: groen, met zingende vogels en prachtige bloemen. Bij ieder zonnestraaltje zie je al gezinnen, ouderen en jongeren genieten aan de picknicktafels.

Een van onze wijkbewoners, Stefan heeft een heel leuk filmpje gemaakt over de feestelijke onthulling/ingebruikname.

Zie ook de foto’s op Weertdegekste