Wat een prachtige dag, zo’n 200 wijkbewoners hadden hun zolder leeggemaakt en een hele hoop spullen voor hun huis uitgestald. Anderen hadden een plekje gezocht op een van de drie centrale plekken in de wijk. Sommige bezoekers waren er al vroeg bij om hun slag te slaan.

Ook voor kinderen was het een echt walhalla; wat werd er een hoop speelgoed aangeboden! Maar ook kleding, schoenen, kastjes, elektronica, kussentjes, schilderijtjes en andere snuisterijen. En wat dacht je van een sterrenkijker, een zonnebank, een naaimachine en eigengemaakte kunst; echt leuk voor de liefhebbers.

Om kopers te trekken werden er trucjes bedacht als karaoke door de kinderen, met een bord rondlopen om vooral toch ook andere straten te bezoeken en natuurlijk hielp het ook om de verkoopplek met vlaggetjes te versieren en de spullen aantrekkelijk uit te stallen.

Een geslaagde dag waarbij gezelligheid en verbinding in de wijk centraal stonden.

Via onze social media kregen we al diverse reacties en suggesties voor komende RommelRoute edities. Super, we nemen deze zeker mee in onze evaluatie.

Kijk voor meer foto’s ook op Weertdegekste!

Wel is het toch jammer dat kennelijk een aantal deelnemers het nodig vonden niet verkochte spullen te dumpen bij de afvalcontainers aan de Tromplaan. Gemak dient kennelijk de mens, maar sociaal is het zeker niet.