Herinnering - Home Edition maakt van Avond4daagse een verantwoord feestje

20 april 2021

Unieke Avond4daagse in Weert!

Even leken de coronamaatregelen roet in het eten te gooien. Maar met een unieke editie kan hét wandelfeest voor kinderen toch doorgaan. Tussen 20 april en 30 juni 2021 kunnen zij in Weert hun eigen Avond4daagse lopen. Volledig coronaproof.

Wijkraad Leuken organiseert samen met Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en eRoutes deze bijzondere editie. Met een speciale app lopen de kinderen hun eigen routes op hun eigen moment. Zo wordt drukte en groepsvorming voorkomen. En na afloop wacht de officiële Avond4daagse medaille.

Eigen routes
Na inschrijving kunnen deelnemers gebruik maken van de Avond4daagse-module in de app eRoutes. Deze app maakt routes vanaf een zelf te bepalen punt en afstand. Dit zijn zogenaamde ‘ronde routes’, dus het eindpunt is hetzelfde als het startpunt. De app houdt bij waar en hoeveel kilometers de deelnemers lopen. En verrast ze onderweg met leuke berichten!

Groot succes
KWBN introduceerde de Avond4daagse – Home Edition vorig jaar voor het eerst. Ook toen was Avond4daagse wijkraad Leuken van de partij. Landelijk namen in 2020 bijna 60.000 deelnemers deel. Het leverde vele enthousiaste reacties op en een compliment van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Kies je eigen wandelmoment
Om te voorkomen dat veel kinderen tegelijk lopen, kunnen deelnemers wandelen tussen 20 april en 30 juni 2021. Om er wel een prestatie van te maken, moeten ze de vier wandeldagen in twee weken afleggen. Verder staat het moment van wandelen vrij. Dus (anders dan de naam doet vermoeden) mag er dit jaar ook overdag gelopen worden. Bovendien kunnen de lopers zowel doordeweeks als in het weekend de wandelschoenen aantrekken.

Inschrijven is mogelijk via https://www.eroutes.nl/nl/avond4daagse/weert
Deelname kost €6,50. Inschrijving vindt dit jaar niet centraal via school of sportvereniging plaats, maar ouders/verzorgers schrijven zichzelf en hun kinderen in.
Er kan gekozen worden uit drie afstanden: 2,5 – 5 – 10 km. En de welverdiende Avond4daagse medaille ontvang je automatisch.
Wil je eerst meer informatie? Bezoek dan www.avond4daagse.nl

Extra prijs voor leuke foto!
Loop je mee met de wandelvierdaagse@home? Wij hebben met de wijkraad een leuke wedstrijd waarmee je een mooie prijs kan winnen! Maak onderweg tijdens het wandelen een leuke foto of een mooi filmpje en tag @leukenweert op onze Facebookpagina.

Aan het einde van de wandel periode wordt de winnaar bekend gemaakt.

Een extra motivatie om mee te gaan wandelen toch??