Reconstructie rotonde en St. Jobstraat

titel

01 april 2021

Na Pasen begint Bloem Infra met de reconstructie voorbereidingen. De komende drie maanden zal onze wijk hier enige overlast van ervaren. Het winkelcentrum blijft bereikbaar vanuit de wijk maar na de eerste week wordt de St. Jobstraat afgesloten ter hoogte van de rotonde - bewoners zullen via andere wegen de wijk moeten verlaten.

Om de veiligheid en doorstroom van het verkeer te verbeteren zijn er door de gemeente plannen gemaakt in samenspraak met omwonenden en de wijkraad. Op de rotonde krijgt het fietsverkeer een aparte strook en aan de St. Jobstraat worden aan beide zijden aparte fiets- en voetpaden aangelegd. Bloem Infra is gekozen om het project uitvoeren. Volgens planning zal het project voor de bouwvakvakantie zijn afgerond.

Werkzaamheden in fases

Fase 1 Aanleg bypass en voet-/fietspaden

06-04 à 06-05

 

·         Aanleg fietspaden St. Jobstraat

·         Aanleg bijpass rotonde/Ringbaan-Oost

·         Aanleg tijdelijke oversteekplaats

Ringbaan-Oost met tijdelijke stoplichten

·         Verwijderen bomen

  

 

Op dinsdag 6 april start en bouwt de aannemer de bermen van de St. Jobstraat om tot voet- en fietspaden. Ook wordt er een ‘bypass’ langs de huidige rotonde aangelegd. Door deze korte omleiding blijft de doorstroming op de Ringbaan-Oost gegarandeerd tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. Fase 1 duurt naar verwachting ongeveer 5 weken.

Fase 2 Start aanleg nieuwe rotonde
06-05 à 01-07

 

·         Aanleg rotonde, excl. Gedeelte Maaslandlaan, rijbaan St. Jobstraat

·         15-06 St. Jobstraat afgesloten; toegang winkelcentrum via tijdelijke toegang Shell station vanaf bijpass Ringbaan-Oost (uitsluitend toegang Zuid-Noord, ofwel vanaf Roermondseweg)

 

 

Zodra de bypass in gebruik is genomen wordt er gestart met fase 2. Het betreft de aanleg van de nieuwe rotonde. Op het einde van deze fase vernieuwt de aannemer in één nacht de rijweg van de Sint Jobstraat en sluiten ze de nieuwe rotonde aan op de Sint Jobstraat en Ringbaan-Oost. Vanaf dan kan het verkeer in drie richtingen gebruik maken van de nieuwe rotonde. Fase 2 duurt naar verwachting ongeveer 6 weken.

 

Fase 3 Afbreken bypass/koppeling Groenewoud

16-06 à 30-07

 

Aanleg Westzijde rotonde (Maaslandlaan-Thornstraat)

 

Tijdens de derde fase van het project wordt de bypass opgeruimd en koppelen ze de rotonde aan de Maaslandlaan. Tevens wordt dan een deel van het asfalt van de Thornstraat vernieuwd. Fase 3 duurt ongeveer drie weken.

 

Fase 4 Asfaltonderhoud

31-07 à 01-08

 

Asfalt onderhoud Ringbaan-Oost – dag afgesloten

 

De laatste fase bestaat uit het asfaltonderhoud. Deze werkzaamheden duren 24 uur. De Ringbaan Oost zal dan 24 uur worden afgesloten. Als alles volgens planning verloopt zullen de werkzaamheden eind juli 2021 zijn afgerond.

 

 

Hinder en bereikbaarheid wijk

Wijkbewoners zullen tijdens de werkzaamheden de wijk via de Middelstestraat/Roermondseweg of via de Heuvelweg moeten verlaten.

Ook het OV-verkeer (lijnbussen in fase 2, 3 en 4) heeft een omleidingsroute.

Alles wordt er aan gedaan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Het vrachtverkeer rijdt zoveel mogelijk via Roermondseweg/Ringbaan-Oost (bijpass). Alleen voor de toegang van het bouwdepot (opslag gefreesd asfalt) aan de Tromplaan (achter Buitenhof) zal het vrachtverkeer door de Middelstestraat/Tromplaan moeten rijden.

Meer informatie over project
Op de website van Bloem Infra  is projectinformatie te vinden, zoals de ontwerptekening van de nieuwe rotonde.

Houd ook hun Facebook en LinkedIn in de gaten voor de voortgang van het project.

Downloads

Fase 1 reconstructie rotondeFase 2 reconstructie rotondeFase 3 reconstructie rotondeFase 4 reconstructie rotondeOmleiding lijnbussen
Geef uw mening
Wil jij ook een actieve wijkraad voor Leuken?
Ja, ik wil meehelpen - mail naar info@wijkraad-leuken.nl
Wel belangrijk, maar geen tijd om te helpen
Wijkraad is voor mij niet van belang
Inschrijven wijkflits
Ontvangt u de wijkflits al?
Wilt u ook op de hoogte blijven van wat er speelt in uw wijk? Schrijf u dan nu in voor de digitale wijkflits:
Privacy Statement
Algemene voorwaarden

©2019 - Wijkraad Leuken