Oproep Brandweer - let op brandkranen

titel

19 februari 2021

Waarschijnlijk loopt u ze iedere dag voorbij, zonder ze te herkennen. We hebben het over brandkranen. Ze liggen in veel straten en op veel pleinen en zijn aangesloten op de drinkwatervoorziening.

Iedere tankautospuit (lees: blusvoertuig) van de brandweer is voorzien van een watertank. Water is namelijk de meest gebruikte blusstof bij brand. Als de pomp van de tankautospuit op vol vermogen gebruikt wordt, is deze watertank al binnen enkele minuten leeg. Het is dan van groot belang dat de brandweer via een brandkraan water kan aanvoeren.

Let op putdeksels met tekt brandkraan of hydrant
Het is daarom belangrijk dat u een brandkraan kunt herkennen. Een brandkraan is herkenbaar aan de rechthoekige of ovale putdeksel met hierop de tekst “brandkraan” of “hydrant”. Soms staan er vlakbij de brandkranen wit/rode bordjes of heeft de gemeente een markering op het wegdek aangebracht.

Het is van groot belang dat u geen voertuigen of objecten parkeert of plaatst op een brandkraan. Daarnaast is het belangrijk dat brandkranen vrij gehouden worden van sneeuw en begroeiing.

U kunt hier als buurtbewoner bij helpen.

 

Geef uw mening
Wil jij ook een actieve wijkraad voor Leuken?
Ja, ik wil meehelpen - mail naar info@wijkraad-leuken.nl
Wel belangrijk, maar geen tijd om te helpen
Wijkraad is voor mij niet van belang
Inschrijven wijkflits
Ontvangt u de wijkflits al?
Wilt u ook op de hoogte blijven van wat er speelt in uw wijk? Schrijf u dan nu in voor de digitale wijkflits:
Privacy Statement
Algemene voorwaarden

©2019 - Wijkraad Leuken