HartSave Leuken in coronatijd

16 februari 2021

Vanwege corona heeft HartSave Leuken ongeveer een jaar geen cursussen en herhalingslessen kunnen geven. Helaas is dat niet anders.

De trekkers van HartSave Leuken misten het contact met de vrijwilligers en het geven van bijscholing zodat we kunnen rekenen op een goede burgerhulpverlening op Leuken. Zie hiervoor ook de verdelng van AED's in onze wijk.

Zo kwamen zij op het idee om een online workshop te geven om zo het contact met de vrijwilligers te behouden en ervoor te zorgen dat zij bijgeschoold werden. Ook hoe veilig hulp te verlenen tijdens de huidige pandemie.

Ron Haex verzorgde op 2 en 8 februari een online workshop. Deze werden goed ontvangen door de deelnemers. Een quiz maakte deel uit van de workshops om de kennis van de vrijwilligers te toetsen.

Ook nu staan de vrijwilligers klaar voor een reanimatie
Bij een reanimatie tijdens de avondklok kunnen de wijkbewoners op Leuken ook rekenen op de vrijwilligers van HartSave Leuken.

De vrijwilligers hebben geen extra verklaring nodig. De melding van de oproep van de meldkamer op hun telefoon is voldoende.