Bladkorven

titel

09 oktober 2020

De gemeente Weert plaatst elk jaar in oktober bladkorven. Hierin kunt u de bladeren weggooien, die van de bomen in uw tuin vallen. De bladkorven staan op centrale plekken in de wijken en dorpen.
Dat betekent dat er niet in elke straat een bladkorf staat. In de herfst maakt de gemeente de bladkorven elke week leeg. De gemeente vraagt iedereen om de bladkorven te gebruiken. Zo houden we samen de omgeving schoon.

Alleen bladeren in de bladkorf
In een bladkorf mag alleen bladafval. Doe geen ander (tuin)afval in de bladkorven. Dat levert namelijk problemen op bij het opruimen van het bladafval. Ander afval hoort thuis in de afvalbakken of bij de Milieustraat. Als er toch ander afval in een bladkorf zit, wordt de korf weggehaald en niet meer teruggeplaatst.

Zelf bladafval naar de Milieustraat brengen
Bladafval kunt u ook zelf naar de Milieustraat. brengen. In de herfst- en wintermaanden (1 oktober tot 1 maart) kunt u bladafval daar gratis brengen. Dat kost u dus geen knip van de Weerterlandpas. Voor ander afval, zoals snoeiafval, takken, hout, puin of plastic, heeft u wél een Weerterlandpas nodig. Voor de contactgegevens en openingstijden van de Milieustraat, zie lees verder ...

Locaties
Via deze link kunt u zien waar de gemeente bladkorven plaatst.

 

Geef uw mening
Wil jij ook een actieve wijkraad voor Leuken?
Ja, ik wil meehelpen - mail naar info@wijkraad-leuken.nl
Wel belangrijk, maar geen tijd om te helpen
Wijkraad is voor mij niet van belang
Inschrijven wijkflits
Ontvangt u de wijkflits al?
Wilt u ook op de hoogte blijven van wat er speelt in uw wijk? Schrijf u dan nu in voor de digitale wijkflits:
Privacy Statement
Algemene voorwaarden

©2019 - Wijkraad Leuken