Help je ook mee onze wijk veilig te houden?

titel
titel

18 juli 2020

De afgelopen weken is het onrustig geweest in onze wijk. Diefstal van elektrische fietsen, een poging tot diefstal van een aanhanger en ongewenst bezoek. Meldingen van buurtbewoners via de buurtpreventieapp aan de politie hebben resultaat opgeleverd. Een verdachte werd aangehouden.

Burgerparticipatie in Weert
Burgerparticipatie is een belangrijk uitgangspunt van het veiligheidsbeleid van de gemeente Weert. Inwoners kennen hun eigen buurt en hebben daarom een belangrijke rol in de veiligheid in een buurt, wijk of dorp. In de gemeente Weert hebben we twee vormen van burgerparticipatie op het gebied van veiligheid: WhatsApp buurtpreventie groepen en buurtpreventieteams.

In alle dorpen en wijken is buurtpreventie actief. Heb jij je al aangemeld? Wellicht is deze vakantieperiode nu wel extra reden om het alsnog te doen. Extra oren en ogen zijn in alle buurten welkom. Meer informatie en aanmelden kan via de website van de gemeente Weert. Kijk hiervoor op https://www.weert.nl/buurtpreventie.

Ongewenste verkopen aan huis
Deze vakantietijd nodigt ook mensen uit om aan huis spullen aan te bieden. Dit kan soms op een agressieve manier als je er niet op ingaat. Laat nooit iemand ongenodigd binnen. Zo nodig kun je melding maken bij de politie van meld opdringerige, ongewenste verkopers via 0900 - 8844 of aan de balie van een politiebureau. Natuurlijk kun je ook een melding maken via de agent op straat en het politiemeldformulier op de website.

 

 

Geef uw mening
Wil jij ook een actieve wijkraad voor Leuken?
Ja, ik wil meehelpen - mail naar info@wijkraad-leuken.nl
Wel belangrijk, maar geen tijd om te helpen
Wijkraad is voor mij niet van belang
Inschrijven wijkflits
Ontvangt u de wijkflits al?
Wilt u ook op de hoogte blijven van wat er speelt in uw wijk? Schrijf u dan nu in voor de digitale wijkflits:
Privacy Statement
Algemene voorwaarden

©2019 - Wijkraad Leuken