Wijkagenten stellen zich voor

Voor aanpak sociale problemen, overlast, kleine criminaliteit , milieu en verkeer

titel

13 juni 2017

Wellicht ken jij jouw wijkagent al, maar ze stellen zich graag aan je voor.

Jos Geerts, Aron Muijsenberg en John Vranken (v.l.n.r. op de foto) zijn de wijkagenten voor Groenewoud, Leuken, Biest, Molenakker, Hushoven, Boshoven en industriegebied Kampershoek.
Naast deze wijken hebben ze ook de dorpen Altweerterheide, Laar, Stramproy, Swartbroek en Tungelroy onder hun hoede.

Wat doet een wijkagent?
Jos, Aron en John zijn verantwoordelijk voor de gebiedsgebonden politiezorg binnen hun werkgebied. Daar richten zij zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, kleine criminaliteit, milieu en verkeer. De wijkagenten kunnen beschikken over een wijkteam, en als het nodig is, krijgt dit team hulp van andere gespecialiseerde politiediensten. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werken de heren voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in jouw dorp of wijk.

De wijkagenten onderhouden contacten met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe de problemen adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Heb je vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in jouw buurt, neem dan gerust contact op met een van de wijkagenten.

Wat doet de wijkagent met jouw melding?
Soms gebruiken de wijkagenten jouw informatie in lopende onderzoeken. Een andere keer neemt men de aan de hand van jouw klacht of probleem poolshoogte en kan een van de wijkagenten bijvoorbeeld degene aanspreken die voor overlast zorgt. Ook kunnen de wijkagenten een probleem doorspelen aan partners, zoals de gemeente of bijvoorbeeld Wonen Limburg. 

Hoe kom ik in contact met de wijkagenten?
Dit kan via internet. Kijk op www.politie.nl > Mijn buurt. Klik de foto van de wijkagent en vul het contactformulier in. Nadat het formulier verstuurd is zullen de wijkagenten de melding beoordelen en waar nodig actie ondernemen.

Geef uw mening
Is er op Leuken interesse in een JeugdWijkraad? Meedenken, meeorganiseren van activiteiten voor en/of door de jeugd van Leuken. Maar ook bv. brainstormen over wat de jeugd van Leuken hier graag anders zou willen zien.
Ja! Wat een geweldig idee
Ben of ken je iemand die hier wel aan mee zou willen doen?
Stuur een mail naar activiteiten@wijkraad-leuken.nl
Nee, geen behoefte aan
Inschrijven wijkflits
Ontvangt u de wijkflits al?
Wilt u ook op de hoogte blijven van wat er speelt in uw wijk? Schrijf u dan nu in voor de digitale wijkflits:
Privacy Statement
Algemene voorwaarden

©2019 - Wijkraad Leuken