Milieustraat voortaan in juli en augustus in de ochtend geopend

De zomers in Nederland hebben steeds meer warme dagen. Op die dagen is het op de Milieustraat vaak zelfs extra warm. Om medewerkers en bezoekers tegen de warmte te beschermen, gaat de Milieustraat werken met een hitteprotocol. In de maanden juli en augustus gaat de Milieustraat voortaan niet meer in de middag, maar in de ochtend open. Let op: de nieuwe openingstijden gaan in vanaf woensdag 2 augustus 2023.

Aangepaste openingstijden

Tijdens de maanden juli (vanaf 2024) en augustus zijn de openingstijden als volgt:

  • Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur
  • Zaterdag van 8.00 uur tot 14.00 uur
  • Dinsdag en zondag gesloten

De rest van het jaar blijven de huidige openingstijden gelden. Je vindt de actuele openingstijden op: www.weert.nl/milieustraat.

Medewerkers en bezoekers beschermen tegen hitte

De steeds warmer wordende zomers zijn op de Milieustraat extra goed voelbaar. Er ligt veel asfalt, er is weinig schaduw, vanwege de hoge containers en muren is er weinig wind en er wordt fysieke arbeid verricht. Het werken in warme omstandigheden vraagt steeds meer van de medewerkers van de Milieustraat. Ook voor bezoekers is een bezoekje tijdens warme dagen niet prettig. Omdat het in de ochtend koeler is en de zon minder fel is, zijn zowel de werkomstandigheden als de omstandigheden voor de bezoekers dan beter.

Meer duidelijkheid over openingstijden

Het hitteprotocol zorgt ook voor meer duidelijkheid. De afgelopen jaren werden de openingstijden van de Milieustraat tijdens een reeks warme dagen al vaker aangepast. Dit gebeurde dan echter op de zeer korte termijn, wat tot ongemak kon leiden voor bezoekers die al een bezoekje gepland hadden. Door de openingstijden aan de voorkant aan te passen, kan iedereen hier rekening mee houden.

Ook tijdens warme periodes in andere maanden

Wanneer er in september een warme periode (een aantal dagen boven de 27°C) verwacht wordt, kan besloten worden de gewijzigde openingstijden te verlengen. Ook in andere maanden kunnen de openingstijden nog steeds aangepast worden als er een warme periode is.

Het hitteprotocol wordt na de zomer van 2024 geëvalueerd.