De start van de transformatie van een deel van de voormalige vleesverwerkingsfabriek Swinnen Meat naar 24 appartementen werd gevierd door Gemeente, Wonen Limburg en aannemingsbedrijf Janssen, samen met omwonenden, Wijkraad en allen die betrokken waren bij de totstandkoming van het industriële ontwerp. Wethouder Wendy van Eijck en directeur Ger Peeters van Wonen Limburg sloegen symbolisch een laatste muurtje om.

Onder het genot van een kopje koffie of thee en een lekkere punt vlaai, stond de wethouder kort stil bij het lange traject dat uiteindelijk heeft geleid tot dit mooie plan voor 24 sociale huurappartementen.  Een resultaat dat vooral ook door de volhardendheid van de omwonenden is bereikt. Directeur Bart Janssen van het aannemersbedrijf lichtte toe hoe uitdagend dit project is, waar een bestaand industrieel pand moet worden omgebouwd tot appartementen.

Wijkbewoners en Wijkraad komen binnenkort bijeen in de klankbordgroep om mee te denken over invulling van de ruimte rondom het pand Beemdenstraat 38.

Volgens planning zijn de appartementen voor Kerst 2023 klaar, inclusief infrastructuur.

Kijk ook op Weertdegekste voor meer informatie over dit project.