Vanwege grote belangstelling voor de filmdocumentaire ‘LEUKEN in vroeger jaren’ geproduceerd en samengesteld door Weertenaar Jo van Geneijgen, zijn er in maart nog vier extra voorstellingen van deze film te zien. De filmdocumentaire trok in januari veel bezoekers naar de Gotcha Cinema in Weert. Volgens filmmaker Van Geneijgen een onverwacht groot succes, dat resulteerde in zes uitverkochte voorstellingen.

Wandeling
Deze film neemt u in een wandeling mee door het verleden van de vroegere Weerter gehuchten Leuken en Moesdijk. In de 118 minuten durende filmdocumentaire ziet u foto’s, documenten, unieke filmbeelden en interviews met vooral oudere inwoners. Ook zullen mooie anekdotes de revue passeren.

Woonwagenbewoners
Woonwagenbewoners op Leuken maakte deel uit van deze gemeenschap en krijgen aandacht in de film. Tevens zullen de vroegere executies, nabij de Trumpert en het neerstorten van een Engelse bommenwerper in de tweede wereldoorlog in beeld worden gebracht.

Extra voorstellingen
De vier extra voorstellingen vinden plaats, zaterdag 18 en 25 maart en op zondag 19 en 26 maart in Gotcha Cinema Weert. Van Geneijgen laat weten dat dit de laatste voorstellingen in de bioscoop zijn en dat de film, om technische redenen, niet op DVD wordt uitgebracht.

Alle dagen is aanvang van de filmdocumentaire, 15.30 uur.
Ticket € 9.00 : www.gotcha-weert.nl Tel: 0495-532002 of online bestellen via:

https://www.gotcha-weert.nl/acties-evenementen-arrangementen/leuken

Interview met Jo van Geneijgen op WeertFM in januari