In samenwerking met Wijkraad Leuken staan op vrijdag 20 – 27 en zondag 22 – 29 januari voorstellingen gepland voor de filmdocumentaire ´LEUKEN in vroeger jaren. De première in Gotcha Cinema Weert vindt op vrijdag 20 januari plaats.De film schetst een beeld van het toenmalige gehucht Leuken en Moesdijk en bestaat  voor een groot deel uit interviews met bewoners.

Vanwege grote belangstelling voor deze film zijn er op zaterdag 21 en 28 januari 2023 twee EXTRA voorstellingen te zien. Op alle dagen is de aanvang van de film om 15.30 uur. Zondag 29 januari is uitverkocht.
De film schetst een beeld van het toenmalige gehucht Leuken en Moesdijk en bestaat voor een groot deel uit interviews met bewoners.

Deze Weerter gehuchten, Leuken en Moesdijk, lagen vroeger hoofdzakelijk in agrarisch gebied waarvan de bevolking bestond uit boerengezinnen en ambachtslieden.
Ook de woonwagenbewoners maakten deel uit van deze gemeenschap.

Veel inwoners vertellen in de film over het leven van vroeger, aangevuld met foto’s en unieke oude filmbeelden. Hierbij komen leuke anekdotes voorbij.
De ‘rivaliteit’ die er vroeger heerste tussen beide kernen, zal ook de revue passeren.

Belangrijke gebeurtenissen
De executies die in de 16e eeuw nabij de Trumpert plaatsvonden en het neerstorten van een Engelse bommenwerper in de Tweede Wereldoorlog, krijgen aandacht in de film.

Tevens worden o.a. de kerk, de school, cafés en het rijke verenigingsleven in beeld gebracht.

Filmdocumentaire
Deze filmdocumentaire is een productie van Jo van Geneijgen en de voice-over is vanHub Bukkems.
Amateurfilmer Van Geneijgen maakte reeds eerder o.a. filmdocumentaire ‘De Wêrf’ en ‘Wertha Brouwerij Weert‘.
Alle voorstellingen vinden plaats in GOTCHA CINEMA WEERT.

Tickets kunnen online besteld worden via: www.gotcha-weert.nl of telefonisch bestellen: 0495-532002.