Vrijdag 22 maart trokken leerlingen van Het Kwadrant de wijk in om wethouder Lizbeth Steinbach te helpen met energiefixen. Samen gaven zij zo het startschot voor de energiefixers van Warm Wonen Thuis die vanaf vandaag huishoudens in de hele gemeente Weert helpen door het uitvoeren van gratis energiebesparende maatregelen.

Eerder waren de energiefixers al actief in de wijken Biest, Boshoven, Fatima en Groenewoud. Vanwege het succes van deze actie en de groeiende vraag vanuit inwoners, wordt het werkgebied van de energiefixers uitgebreid naar heel Weert. Zo kan de gemeente nog meer huishoudens met een laag inkomen helpen hun energierekening te verlagen.

Over de energiefixers
Energiefixers voeren kleine energiebesparende maatregelen uit bij inwoners thuis. Ze installeren LED-lampen, brengen radiatorfolie en -ventilatoren aan en plaatsen tochtstrips en waterbesparende douchekoppen. De diensten van de energiefixers zijn bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. De nadruk ligt op woningen die gebouwd zijn vóór 1992, omdat deze vaak slecht(er) geïsoleerd zijn. Bewoners van de verschillende wijken ontvangen meer informatie in hun brievenbus zodra de energiefixers in hun wijk komen.

Je kunt telefonisch een afspraak maken met een energiefixer van de gemeente Weert via telefoonnummer 06 – 417 290 79. Je kunt ook terecht bij de klusbakfiets of klusbus die rondrijdt in de buurten en wijken. Naast energiebesparende klusjes, kun je bij de bakfiets ook terecht voor tips over energiebesparing.

Lees verder op Weertdegekste