Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2024 weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights. Punt Welzijn nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken bij de klussen die dat weekend in Nederweert en Weert plaatsvinden. Het is leuk om te doen en je krijgt er veel waardering van de organisaties voor terug.

Past het in jouw straatje om de wand van een vuurkuil bij een scouting te repareren of de jeu de boules baan op een buurtplein weer gebruiksklaar te maken? Help je liever bij een high tea in een verzorgingshuis of het repareren van de schommel van een woonvoorziening voor mensen met een beperking? Óf gaat jouw interesse uit naar het meehelpen bij de schoonmaak van het gebouw van een schutterij? Bij al dit soort activiteiten in het Weerterland kun je aan de slag tijdens NLdoet. Op dit moment zijn er zo’n 30 verschillende klussen beschikbaar waarbij nog vrijwilligers gevraagd worden. Je kan je alleen aanmelden voor een activiteit, of samen met vrienden, collega’s of familie.

Heb jij interesse in het meedoen aan een leuke klus tijdens NLdoet? Zoek dan verder op de website www.nldoet.nl en meld je aan.

Klussen op Leuken
Het Leukerpark heeft zich ook aangemeld voor het versterken van de biodiversiteit op het park op zaterdag 16 maart tussen 9.00 en 15.00 uur. Natuurlijk moeten ook de jaarlijkse klussen gedaan worden voor onderhoud van schoonmaken. Leuk is dat we dit jaar ook een roofvogelkast en egelhuizen gaan maken.
Enthousiast? Je kunt je voor deze klus rechtstreeks aanmelden via deze link

Of misschien kun je iets betekenen voor scouting St. Job of Schutterij St. Job, ook zij staan in de klussenrij op de website van NL Doet.