De gemeente Weert plaatst elk jaar in oktober bladkorven. Hierin kun je de bladeren weggooien, die van de gemeentelijke bomen in jouw tuin vallen. De bladkorven staan op centrale plekken in de wijken en dorpen (zie hieronder). Dat betekent dat er niet in elke straat een bladkorf staat. De bladkorven worden eind januari weer verwijderd.

In de periode dat de bladeren van de bomen vallen, ruimt de gemeente Weert regelmatig bladeren op. We vragen iedereen om de bladkorven te gebruiken. Zo kunnen we samen de omgeving schoonhouden. De gemeente maakt de bladkorven regelmatig leeg.

Alleen bladeren in de bladkorf
In een bladkorf mag alleen bladafval. Doe geen ander (tuin)afval in de bladkorven. Dat levert namelijk problemen op bij het opruimen van het bladafval. Ander afval hoort thuis in de afvalbakken of bij de Milieustraat. Als er toch ander afval in een bladkorf zit, wordt de korf weggehaald en niet meer teruggeplaatst.

Zelf bladafval naar de Milieustraat brengen
Bladafval kun je ook zelf naar de Milieustraat. brengen. In de herfst- en wintermaanden (1 oktober tot 1 maart) kun je bladafval daar gratis brengen. Dat kost je dus géén knip van de Weerterlandpas. Voor ander afval, zoals snoeiafval, takken, hout, puin of plastic, heb je wél een knip van de Weerterlandpas nodig. Voor de contactgegevens en openingstijden van de Milieustraat, zie deze pagina.

Waar staan de bladkorven?
In de lijst hieronder zie je waar de bladkorven op Leuken staan. De plekken zijn door de gemeente afgestemd met de Wijkraad.

Mocht je een voorstel hebben voor de (ver)plaatsing van een bladkorf, geef dat dan per mail door via communicatie@wijkraad-leuken.nl