Met het planten van een boompje door wethouder Thomas van Gemert en Rufa Lieben van Wonen Limburg op het dakterras van het 24 appartementen tellende gebouw op de hoek Beemdenstraat/Achterstestraaat, werd symbolisch de afronding van de transformatie van dit gebouw gemarkeerd.

Met een kopje koffie of thee en een stukje Limburgse vlaai werd iedereen welkom geheten in de ruime hal van het appartementengebouw. Onder de aanwezigen waren bewoners omwonenden, wijkraad en belanghebbenden.

Ger Peeters van Wonen Limburg dankte in het bijzonder aannemer Janssen, die samen met zijn team, onverwachte zaken van dit uitdagende project adequaat heeft opgepakt. Het project werd gefinancierd door Wonen Limburg, de Gemeente Weert en subsidie van de Provincie (infrastructuur). De kosten zijn binnen de begroting gebleven.

Wonen Limburg bood de bewoners een waardebon aan om het gezamenlijke dakterras verder in te richten.

Bijzonder aan dit complex is dat het industriële karakter van het gebouw, dat vroeger een vleesverwerkend bedrijf was, behouden is. gebleven Rondom is fraai groen aangelegd en is de infrastructuur op de Achterstestraat aangepast. Dit met als bijkomend doel het autoverkeer tot langzamer rijden te dwingen.

Een traject dat vele jaren heeft geduurd en dat door de aanhoudende aandacht die door omwonenden en wijkraad werd gevraagd aan de gemeente tot een prachtig resultaat heeft geleid, voor omwonenden, maar vooral voor de 24 bewoners.