Regelmatig ontvangen wij berichten van inwoners in onze wijk dat er te hard wordt gereden in hun straat. Met als gevolg onveilige situaties. De Wijkraad heeft advies gevraagd bij het VVN.

Bij de toegangswegen van onze wijk staan bordjes van 30 km. Kennelijk niet voldoende voor menig bestuurder. Het VVN stelt voor een inventarisatie te maken van onveilige plekken/kruisingen/straten in de wijk. Daar hebben wij uw hulp bij nodig.

Aan de hand van de ontvangen reacties kunnen wij bij VVN 30-km stickers aanvragen die op de duobakken van de melders en hun buren geplakt kunnen worden. Ondanks dat dit slechts een dag in de week zichtbaar is op straat, zou dit volgens het IVN een behoorlijke impact op bestuurders moeten hebben.

Melding onveilige plek/kruising
Mail voor 15 januari 2023 de onveilige plek/kruising (straat/straten, plek op straat) naar communicatie@wijkraad-leuken.nl onder vermelding van jouw naam en adres.

Zodra wij de stickers binnen hebben komen wij de stickers afgeven. Wij vragen jou als melder om ook je buren te vragen een sticker op hun duobak te plakken. Op deze manier komt er een indrukwekkend rijtje duobakken met 30-km. stickers in jouw straat te staan waar bestuurders echt niet omheen kunnen! Dit rijtje staat er iedere week om jou en hen eraan te herinneren om niet harder van 30 km te rijden.

Help mee onze wijk veiliger te maken!

 

Meer informatie over de VVN 30-km stickeractie op https://participatiepunt.vvn.nl/verhaal/vvn-stickeractie