St. Jobstraat afgesloten voor autoverkeer vanaf Ringbaan-Oost

titel
titel

05 mei 2021

Vanaf vandaag, is winkelcentrum Leuken 6 weken ook bereikbaar via een doorsteek bij het tankstation aan de randweg. De St. Jobstraat is dan vanaf Ringbaan-Oost afgesloten voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel oversteken. Vanuit Leuken is het St. Jobplein gewoon bereikbaar.

Iedereen heeft wel gezien hoe voorspoedig de werkzaamheden vorderen van de herinrichting van de St. Jobstraat. Voetgangers en fietsers kunnen nu veel veiliger onze wijk en het winkelcentrum bereiken.

Natuurlijk hebben we er wat last van gehad. Vooral onze ouderen moesten af en toe wat toeren uithalen om het winkelcentrum te bereiken. Maar het is de moeite waard gebleken.

Vanaf volgende week start Fase 2

Fietsers en voetgangers kunnen Ringbaan-Oost wel oversteken
Voor fietsers en voetgangers is een speciale oversteek gemaakt Maaslandlaan/St. Jobstraat zodat zij niet hoeven om te rijden. Op drukke momenten zullen verkeersregelaars aanwezig zijn om hen te helpen veilig over te steken.

Lees ook op Weertdegekste

Fase 2 Start aanleg nieuwe rotonde 06-05 tot 01-07

  • Aanleg rotonde, excl. Gedeelte Maaslandlaan, rijbaan St. Jobstraat 
  • 15-06 St. Jobstraat afgesloten; toegang winkelcentrum via tijdelijke toegang Shell station vanaf bijpass Ringbaan-Oost (uitsluitend toegang Zuid-Noord, ofwel vanaf Roermondseweg)

Zodra de bypass in gebruik is genomen wordt er gestart met fase 2. Het betreft de aanleg van de nieuwe rotonde. Op het einde van deze fase vernieuwt de aannemer in één nacht de rijweg van de Sint Jobstraat en sluiten ze de nieuwe rotonde aan op de Sint Jobstraat en Ringbaan-Oost. Vanaf dan kan het verkeer in drie richtingen gebruik maken van de nieuwe rotonde. Fase 2 duurt naar verwachting ongeveer 6 weken. 

Geef uw mening
Wil jij ook een actieve wijkraad voor Leuken?
Ja, ik wil meehelpen - mail naar info@wijkraad-leuken.nl
Wel belangrijk, maar geen tijd om te helpen
Wijkraad is voor mij niet van belang
Inschrijven wijkflits
Ontvangt u de wijkflits al?
Wilt u ook op de hoogte blijven van wat er speelt in uw wijk? Schrijf u dan nu in voor de digitale wijkflits:
Privacy Statement
Algemene voorwaarden

©2019 - Wijkraad Leuken