OV-lijntaxi vervalt op zondag

titel

19 februari 2021

Vanaf 21 februari a.s. is de OV-lijntaxi op zondag niet meer beschikbaar. Aangezien van deze dienst geen of nauwelijks gebruik wordt gemaakt is dit door Arriva besloten in overleg met de Provincie.

Leuken is aangesloten op het stadsvervoer Weert en wordt door lijn 3 met het intercitystation Weert verbonden. 

Lijn 3 wordt met een kleine bus gereden. Op zondag wordt lijn 3 als lijntaxi uitgevoerd en dient het vervoer uiterlijk een uur voor vertrek te worden gereserveerd.  

Na een uitgebreide evaluatie van de OV-lijntaxi’s in heel Limburg is gebleken dat deze nauwelijks in een behoefte voorzien. Dat geldt zeker voor de OV-lijntaxi op zondag in Leuken; hiervan wordt zelden gebruik gemaakt. En dat was nog voor corona. 

In samenspraak met onze opdrachtgever, de provincie Limburg, hebben wij besloten met deze dienst te stoppen. Mede vanwege de corona-pandemie en de grote invloed hiervan op het busgebruik laten wij deze maatregel al snel ingaan. 

Vanaf 21 februari a.s. is de OV-lijntaxi op zondag niet meer beschikbaar. Lijn 3 blijft in Leuken op maandag tot en met zaterdag tussen 6.30 en 21.30 uur ieder uur rijden.  

 

 

 

Geef uw mening
Wil jij ook een actieve wijkraad voor Leuken?
Ja, ik wil meehelpen - mail naar info@wijkraad-leuken.nl
Wel belangrijk, maar geen tijd om te helpen
Wijkraad is voor mij niet van belang
Inschrijven wijkflits
Ontvangt u de wijkflits al?
Wilt u ook op de hoogte blijven van wat er speelt in uw wijk? Schrijf u dan nu in voor de digitale wijkflits:
Privacy Statement
Algemene voorwaarden

©2019 - Wijkraad Leuken