Warm Wonen in Weert gaat van start

titel

09 september 2020

De gemeente Weert, Wonen Limburg en WeertEnergie gaan inwoners helpen met het energiezuinig maken van de woning.  Alle huishoudens ontvangen een informatiepakket van de gemeente Weert met uitleg over het project en een vragenlijst over de woning. Wat is het bouwjaar? Is het dak geïsoleerd etc.

In het pakket zit ook een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over engeriebesparen in de woning. En Warm Wonen presenteert een hele aantrekkelijke aanbieding als u meedoet.

Ambitie Weert energieneutraal in 2040
Weert staat voor een grote opgave om de gemeente energieneutraal te maken voor 2040. De gemeenteraad heeft onlangs de Routekaart Energieneutraal 2040 vastgesteld. Hierin staat beschreven wat ons in Weert te doen staat om energie te besparen en op te wekken. In Weert gaan we niet meteen voor gasloos. We zorgen er tot 2030 eerst voor dat woningen optimaal geïsoleerd worden, zodat we straks klaar zijn voor de overstap naar een andere energiebron.

Informatiebijeenkomsten
Daarbij is de hulp van alle inwoners van Weert hard nodig. Houd uw brievenbus goed in de gaten en houd een van de volgende data alvast vrij in uw agenda, zodat u de informatiebijeenkomst 'Energie besparen in de woning' kunt bijwonen. De bijeenkomsten vinden plaats in de raadszaal van het stadhuis en via een online verbinding.

maandag 21 september 19.30 - 21.00 uur

dinsdag 22 september 19.30 - 21.00 uur

woensdag 30 september 19.30 - 21.00 uur

donderdag 1 oktober 19.30 - 21.00 uur

Vanwege de coronamaatregelen is aanmelden verplicht via de site www.warmwoneninweert.nl. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken is er ook de mogelijkheid om de bijeenkomsten thuis via een videoverbinding te volgen.

In Weert streven we ernaar om in 2040 een energieneutrale gemeente te zijn. Dat betekent dat we net zoveel energie zelf produceren als we verbruiken. Dat kan niet ineens én dat kunnen we niet alleen. Daarom hebben we Warm Wonen in Weert gestart. We helpen jou om energiebesparende maatregelen te nemen in je (huur)huis. Dat scheelt niet alleen in de portemonnee, maar verhoogt ook het woongenot én is goed voor het milieu.

 

 

 

Geef uw mening
Wil jij ook een actieve wijkraad voor Leuken?
Ja, ik wil meehelpen - mail naar info@wijkraad-leuken.nl
Wel belangrijk, maar geen tijd om te helpen
Wijkraad is voor mij niet van belang
Inschrijven wijkflits
Ontvangt u de wijkflits al?
Wilt u ook op de hoogte blijven van wat er speelt in uw wijk? Schrijf u dan nu in voor de digitale wijkflits:
Privacy Statement
Algemene voorwaarden

©2019 - Wijkraad Leuken