Punt Welzijn ondersteunt mantelzorgers

titel

09 april 2019

Als je zorgt voor een ander kan het zomaar zijn dat je een mantelzorger bent. De mantelzorgondersteuners van Punt Welzijn bieden informatie, ondersteuning en waardering. Zij leveren maatwerk voor elke situatie, want niet één verhaal is hetzelfde.

Jong of oud kan met zorg voor iemand in de omgeving te maken krijgen. Meestal lukt het goed om dit te combineren met je eigen huishouden, gezin, school en hobby’s. Het kan je ook gebeuren dat het even wat minder lekker gaat, dat je er even geen zin in hebt of dat je het gevoel hebt dat je geleefd wordt. Dan is het helpend om contact op te nemen met Punt Welzijn. De mantelzorgondersteuner gaat graag met jou in gesprek om te verkennen wat je verder kan helpen om de zorg te blijven combineren met leuke dingen doen en goed voor jezelf zorgen in combinatie met je werk of school.

De mantelzorgondersteuners kunnen je informeren over praktische zaken, voorzieningen en wet- en regelgeving. Daarnaast organiseren zij bijeenkomsten waar mantelzorgers elkaar ontmoeten en zijn zij bekend met de mogelijkheden die er in Weert zijn.

Een gesprek is gratis en kan plaatsvinden waar en wanneer het jou het beste uitkomt. Dus ook ’s avonds als je overdag naar school moet of moet werken. De mantelzorgondersteuner is er graag voor jou, zodat je er niet alleen voor staat!

Punt Welzijn waardeert en ondersteunt mantelzorgers in de gemeente Weert. Samen gaan we op zoek naar wat jij als mantelzorger nodig hebt om zo prettig mogelijk voor jouw naasten te zorgen, voor nu of voor wat je nog te wachten staat.

Mantelzorgnieuwsbrief
Punt Welzijn brengt regelmatig een mantelzorgnieuwsbrief uit. Hierin vindt je informatie over actuele onderwerpen, cursussen, voorzieningen, activiteiten,  tips, ervaringsverhalen en nog veel meer. Wil je de nieuwbrief ontvangen of in contact komen met een mantelzorgondersteuner? Stuur een email naar mantelzorg@puntwelzijn.nl of bel naar 0495-697900.

Geef uw mening
Is er op Leuken interesse in een JeugdWijkraad? Meedenken, meeorganiseren van activiteiten voor en/of door de jeugd van Leuken. Maar ook bv. brainstormen over wat de jeugd van Leuken hier graag anders zou willen zien.
Ja! Wat een geweldig idee
Ben of ken je iemand die hier wel aan mee zou willen doen?
Stuur een mail naar activiteiten@wijkraad-leuken.nl
Nee, geen behoefte aan
Inschrijven wijkflits
Ontvangt u de wijkflits al?
Wilt u ook op de hoogte blijven van wat er speelt in uw wijk? Schrijf u dan nu in voor de digitale wijkflits:
Privacy Statement
Algemene voorwaarden

©2019 - Wijkraad Leuken