Blijvend monumentje in de wijk

titel
titel
titel
titel
titel
titel
titel

04 november 2018

Als inwoner van onze wijk heeft u vast al gezien dat er nabij het IKC op de twee muurtjes plaquettes van de oude scholen, oude waterput en markante gebouwen van Leuken zijn bevestigd, compleet met een plattegrond. Dit monument is een uitvloeisel van de tentoonstelling en publicatie van het boek Leuken: Tijdsbeeld van toen.

Tijdens de sloop van de St. Arnoldusschool zijn een groot aantal oude stenen verzameld en in een container opgeslagen. Deze stenen zijn daarna schoongeveegd en op pallets geplaatst. Van dit oude materiaal zijn de twee muurtjes gemetseld in het nieuwe schoolpark in de wijk.
Met de muurtjes krijgt de wijk een eigen en blijvend monument over een stukje geschiedenis van Leuken.

Aan de achterzijde van de muurtjes wordt nog extra bestrating aangelegd zodat het rolstoelvriendelijk is en voor iedereen op afstand goed te bekijken is.

Kennisoverdrachtnaar onze jeugd
Jo van Geneigen en collega's zijn nu bezig met een educatief filmpje voor de kinderen van het IKC. Hierin wordt uitgelegd wat elke plaquette betekent zodat de kinderen met de geschiedenis van Leuken kunnen kennismaken.

Het is de bedoeling dat de kinderen van de hogere klassen het monument  adopteren en dat ze enkele keren per jaar in een les het geheel netjes bijhouden. Zo leren de kinderen omgaan met een stukje geschiedenis en respect voor het monument.

Ook zijn er voor volgend jaar plannen om een film maken over de sloop van de oude scholen en bouw van het IKC. 
klaar te hebben. 

Er zijn plannen om in 2019 het monument officieel feestelijk te onthullen. Wanneer en in welke vorm laten we u nog weten.

 

 

 

Geef uw mening
Is er op Leuken interesse in een JeugdWijkraad? Meedenken, meeorganiseren van activiteiten voor en/of door de jeugd van Leuken. Maar ook bv. brainstormen over wat de jeugd van Leuken hier graag anders zou willen zien.
Ja! Wat een geweldig idee
Ben of ken je iemand die hier wel aan mee zou willen doen?
Stuur een mail naar activiteiten@wijkraad-leuken.nl
Nee, geen behoefte aan
Inschrijven wijkflits
Ontvangt u de wijkflits al?
Wilt u ook op de hoogte blijven van wat er speelt in uw wijk? Schrijf u dan nu in voor de digitale wijkflits:
Privacy Statement
Algemene voorwaarden

©2019 - Wijkraad Leuken